СИДИРОКАСТРО Хасковлията Даниел Николов, в тандем с Иван Русев,  спечели

...
СИДИРОКАСТРО Хасковлията Даниел Николов, в тандем с Иван Русев,  спечели
Коментари Харесай

Дани Николов продължава да печели титли в Европа

СИДИРОКАСТРО

Хасковлията Даниел Николов, в тандем с Иван Русев,  завоюва купата в дисциплината мъже двойки на мощния интернационален шампионат по бадминтон в Сидирокастро, Гърция. До финала българската двойка мина без изгубен гейм, където надиграха с 21:16 21:19 англичаните Дейвид Джоунс и Джон Торджусен. Още една българска двойка се прибира с купа от шампионата. Това са Мария Мицова и Димитър Янакиев, които на финала надвиха  англичаните Мишел Рой и Джесика Хаптън с 24:22 21:14. С бронзов орден се прибира и още една вяра на българския бадминтон- Христомира Поповска. Първото място усилва възможностите на българската двойка да се класира за присъединяване на Световното самостоятелно състезание, което ще се организира през лятото в Нанжин, Китай.

Веднага след надпреварата нашите национали летят за Хуелва, Испания, където ще вземат присъединяване в Европейското самостоятелно състезание по бадминтон.

Припомняме, че триумфите на хасковлията през тази година следват един след различен.  Дани Николов зае първо място на сингъл на  интернационалния шампионат по бадминтон в Загреб (Хърватия). Националът ни победи на финала европейския младежки първенец Георги Карпов от Русия с 21:12 и 21:12 и завоюва купата. Седмица по-късно той завоюва още едно огромно съревнование в своята кариера. Дани и неговият клуб Ла Шо де Фон подвигна Купата на Швейцария. На финала Ла Шо де Фон се наложи в епична борба с 5:3 над Узвил.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР